Årets Agility/Spring Hund
Agility hitliste med virkning fra 1. januar 2016

Hitlisten:
Der er to hitlister - én for agility og én for spring.

Deltagere:
For at kunne deltage skal såvel ejer som fører være medlem af Beagle Klubben i Danmark på det tidspunkt, hvor resultaterne opnås. Beaglen skal have en FCI-anerkendt stambog.

Det er den samlede ekvipage (hund/fører), som tæller. Dvs. en hund kan ikke skifte fører i løbet af året uden at starte forfra på hitlisten.

Antal stævner:
Der vil være 5 resultater, som kan tælle med og der kan løbende udskiftes henover året, så de 5 bedste resultater er gældende. Dog skal resultatet være indsendt til hitlisteføreren senest én måned efter, at resultatet er opnået. Opnås resultatet i december måned, skal det indsendes senest den 31. december. Det er førerens ansvar at sikre, at hitlisteføreren får besked om resultaterne rettidigt med undtagelse af VSS.

Klasser:
Følgende klasser tæller med til hitlisten: 1, 1 junior, 2, 2 senior, 3, åbne inkl. junior og senior

Stævner:
Officielle stævner i Danmark, som følger DKKs eller DCHs regler.

Stævner i Beagle Klub regi er tællende, såfremt de følger DKKs/DCHs regler. Dog tæller VSS altid med. Derudover tæller uofficielle stævner med, som er godkendt af Beagleklubbens Agilityudvalg for at sikre niveauet. Alle beagler til stævner i Beagleklub regi springer højden for små hunde.

Guld agility/spring hunden:
Den bedste beagle er den beagle med flest point. Ved pointlighed tæller først flest fejlfrie løb i året, og derefter den som har vundet over flest andre beagler.

Dvs. antallet af beagler, som der er vundet over, er sekundært og kommer kun i brug ved pointlighed, når året er slut.

Er der til et stævne beagler i flere størrelser/aldre (lille, mellem, stor, senior) vil den beagle med den hurtigste tid uanset størrelse/alder være vinderen på den pågældende stævnedag, når der skal tælles beagler, som der er vundet over.

Når der tælles beagler, tæller diskvalificerede beagler også med, men beaglerne skal have mødt til start.

Point:
Fejlfrit løb = 10
Max 4,99 fejl = 8
Max 5 fejl = 7
Max 9,99 fejl = 6
Max 10 fejl = 5
Max 14,99 fejl = 4
Max 15 fejl = 3
Fra 15,01 fejl og op = 2

For fejlfri hunde gives der i klasse 2 et ekstra ½ point og i klasse 3 ét ekstra point pga. den højere sværhedsgrad. Der gives ikke ekstra point i de højere klasser, såfremt der er fejl inkl. tidsfejl i løbet.

Ekvipager, der stiller i juniorklassen, får point efter til klasse 1.
Ekvipager, der stiller i seniorklassen eller åben klasse, får point efter klasse 2.

Til stævner i Beagleklubben, hvor der konkurreres i begynder, vinder og åben klasse, får ekvipagerne i begynder point efter klasse 1 og i vinder og åben efter klasse 2.

Guld, sølv, bronze
1. Point - guld agility/spring beaglen vil være beaglen med flest point, men ved pointlighed,
2. den med flest fejlfri løb - stadig ved lighed,
3. den beagle, som har vundet over det største samlede antal beagler, hvis stadig lighed
4. Den beagle, der har det højeste point i de enkelte stævner dvs. er der 2 hunde med begge 1x8 point, 1x7 point, 1x6 point, herefter har den ene hhv. 5 og 2 og den anden hund har 4 og 3 - her vinder hunden med 5.
5. herefter trækkes lod

Der placeres hhv. guld, sølv og bronze i både agility og spring.