Køb af beaglehvalp
Hvis du påtænker at købe en beagle, er det naturligvis vigtigt på forhånd at have kendskab til racen. Opfylder netop beaglen dine behov og ønsker? - Og kan du tilbyde beaglen den omsorg og de omgivelser den har behov for?

Et godt sted at starte er ved at anskaffe sig - eller låne på biblioteket - den seneste udgivne bog om racen. Bogen er udgivet i 1999 af Dansk Kennel Klub i serien "Racehunde i Danmark" og hedder slet og ret "Beagle" (Forlag: Atelier).

Bogen Beagle


Denne bog fortæller bl.a. om racens egenskaber, beaglen i det nye hjem, daglig pleje, svar på ofte stillede spørgsmål og meget meget mere! Når du har læst bogen - og måske stadig mener at beaglen er den rigtige race for dig og din familie, skal du være opmærksom på, at det ikke er ligegyldigt hvor du køber din beagle - og vi anbefaler alle at benytte Beagle Klubbens hvalpeliste - Denne liste stiller de største krav til forældredyrene og opdrætterne - læs mere herom under HVALPEANVISNING. - Ved at benytte Beagle Klubbens hvalpeliste får du det bedste udgangspunkt for at få en sund og racetypisk beagle med DKK-stambog. Vær opmærksom på, at KUN en beagle med DKK-stambog (Dansk Kennel Klub) kan deltage i alle Beagle Klubbens aktiviteter og erhverve titler indenfor lydighed, agility og udstilling.

Sådan ser en DKK Stambog ud


Stambog - Jamen, jeg skal slet ikke bruge min beagle hverken til udstilling, avl, lydighed, agility eller anden form for aktivitet - jeg skal bare have en sød familiehund, og så kan det vel være ligegyldig med en DKK-stambog!

Nej - det er bestemt ikke ligegyldigt! Vi ønsker vel alle en sund og racetypisk hund - og hvem ved - selv om du lige nu ikke tror, at du får brug for stambogen, så har mange beagleejere i tidens løb senere ærgret sig over, at de ikke havde en DKK-stambog, fordi de efterfølgende havde fået lyst til at få et kuld hvalpe, gå på udstilling eller deltage i konkurrencer. - og der er jo ingen grund til på forhånd at fraskrive sig disse muligheder.

Begreberne "kennelklub" og "stambog" er ikke noget, som Dansk Kennel Klub har eneret på. En hvilken som helst hundeklub/-forening kan føre sig frem som "kennelklub", ligesom enhver kreativ person med en computer kan udskrive en "stambog".

Vær derfor opmærksom på, at Dansk Kennel Klub og Beagle Klubben ikke anerkender stambøger, som er udstedt af private personer/foreninger som f.eks. CKC (Continental Kennel Club), DRU (Dansk Racehunde Union), DHL (Danske Hundeejeres Landsforening) o.s.v.

Pas på hundehandlere - Køb aldrig hvalp af medlidenhed. Det giver bare de useriøse sælgere mulighed for at fortsætte deres virke.

Navnlig når der er stor efterspørgsel på hvalpe og derfor ventetid for køb af en DKK-stambogsført beaglehvalp, kan køberne bliver utålmodige og falder for "gode tilbud".

En del købere er i tidens løb blevet "taget ved næsen", fordi det efterfølgende viste sig, at hvalpen slet ikke havde nogen stambog. Sælgeren havde blot spekuleret i, at køberen så var nået at blive så glad for hunden, at han/hun ikke ønskede at lade handlen gå tilbage.

- SÅ VÆR TÅLMODIG - VENT PÅ DEN RIGTIGE BEAGLE - MED DEN RIGTIGE STAMBOG -

På vor hvalpeliste kan du se hvilke hvalpe der er til salg netop nu.